Четвер, 23.11.2017, 23:41
Життя Теофіпольщини
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Липень » 28 » Свята та будні
09:07
Свята та будні

Обрала професію до душі

В торгівлі Лідія Петрівна працює вже 38 років, так що  без цієї роботи вже себе не уявляє. Хоч цілими днями продавати продовольчі товари, завжди бути усміхненою, привітною, слідкувати за порядком та  чистотою в магазині, приймати товари, робити замовлення, цілими днями бути на ногах – це не посидіти в холодку.
- Знаєте, - зізнається відверто, -  часом приходжу додому, сідаю під гаражем і кажу до своїх: «Так, до мене ніхто не обзивайтеся». За цілий день, звісно,  втомлююсь, ще ж люди ж є всякі, буває,  так тебе витерзають, що світ немилий. Але такий настрій швидко проходить, пороблю все вдома, та й ранком знову на роботу хочеться йти. І знову усміхатися.
Родом Лідія Букевич з Лисогірки. Як закінчила Святецьку середню школу, вступила у Хмельницький кооперативний технікум, отримала спеціальність «товарознавець продовольчих товарів». 
- Чого я вибрала таку професію? Сама собі так надумала, що буду продавцем, ще ж тоді, в епоху дефіциту, працювати в торгівлі було дуже престижно. На роботу я потрапила у Теофіполь, в комбінат громадського харчування. Спочатку трохи була офіціанткою в бару, потім в ресторані, далі багато років продавала в кулінарії. Як згадаю, скільки було товарів, адже були м’ясний та кондитерський цехи, скільки було тих напівфабрикатів, скільки було перевірок з санстанції… Як пройшла реорганізація, робила в кафе, і на буфеті, і офіціанткою, і готувати допомагала на весілля. Всього ж проробила я в громадському харчуванні 34 роки. А вже чотири роки працюю продавчинею у продуктовій крамниці Бориса та Алли Пісоцьких, це дуже хороші люди, з ними мені спокійно, легко та надійно. То ж, взагалі, все життя маю справу з продуктами.
У Теофіполі знайшла вона і свою долю. Вийшла заміж за гарного хлопця Віктора Кривонюка, разом стали жити-поживати, добра наживати. Виростили дочок Юлію та Альону, закінчили дівчата Тернопільський Національний  Економічний Університет. Юлія живе та працює в Тернополі, з чоловіком Ігорем подарували батькам онучка Ярослава. Альона ж поки що  – біля батьків. Любить Лідія Петрівна приготувати для них щось смачненьке.
- У суботу у мене вихідний, - каже,  - то я можу цілий день на кухні простояти: варю, печу, смажу. Дуже люблю куховарити, вдаються мені і страви з м’яса, і пиріжки, і торти. Як наліплю голубців, маленьких-маленьких, аж мої свати дивуються, як їх таких можна наліпити. Завиванці з вишнями виходять у мене дуже пухкими, хоч рецепт простий. Беру літру кип’яченого молока, стограмову пачечку дріжджів, 8 яєць, півтора стакана цукру, два кілограми борошна, пачечку ваніліну, пачку маргарину «Пампушки».  Добре вимішую тісто, як підійде, обминаю. Розкачую кілька паляниць, кладу вишні з цукром, завиваю та й печу. Можна і пиріжки з цього тіста наліпити. 
У день свого професійного свята Лідія Петрівна, звісно, буде працювати, бо ж неділя, базарний день. Як завжди, буде усміхатися покупцям, пропонувати товари, щось радити, підказувати, робити все, щоб люди з крамниці пішли задоволеними. І щоб знову сюди приходили. Бо професію свою вибрала вона до душі і ніколи їй не зрадила.
А.Джус 

 

Категорія: Газета № 59-60 28.07.2016 | Переглядів: 72 | Додав: Korespondent_g | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Погода
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
  • Теофіпольська районна рада

  • Теофіпольська селищна рада

  • Теофіпольська районна державна адміністрація

  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новини України
    Copyright MyCorp © 2017Зробити безкоштовний сайт з uCoz